Ce este tokenomica și cum poate reînvia economia

10/02/2021

Tokenizarea combină afacerea dvs. cu tehnologia blockchain și emite propriile jetoane de afaceri, care sunt în esență similare acțiunilor.

Prin conectarea la un blockchain, puteți automatiza treptat toate procesele afacerii dvs. În același timp, aveți date actualizate despre costurile dvs., la care puteți reacționa rapid și economisi semnificativ. Odată ce vă automatizați întreaga afacere și sunteți conectat la blockchain, afacerea dvs. va fi fără probleme și bine organizată pentru potențialii investitori cărora le place să vă cumpere jetoanele.

Tokenizarea este procesul de protejare a datelor sensibile prin înlocuirea unui număr generat de un algoritm numit token. Tokenizarea este adesea utilizată pentru a preveni frauda cu cardul de credit. Aceste jetoane pot fi transmise prin Internet sau prin diferitele rețele fără fir necesare procesării plăților fără a expune detaliile bancare efective. Numărul real de conturi bancare este stocat într-un loc sigur.

Tokenizarea este o metodă care convertește drepturile asupra unui activ într-un simbol digital.
Să presupunem că există o casă pentru 200.000 EUR. Tokenizarea poate transforma acest apartament în 200.000 de jetoane (numărul este complet arbitrar, deci poate fi de 2 milioane de jetoane). Astfel, fiecare simbol reprezintă 0,0005% din activul suport. În cele din urmă, vom emite un jeton pe o platformă care acceptă contracte inteligente, cum ar fi Ethereum, astfel încât jetoanele să poată fi cumpărate și vândute în mod liber pe o varietate de burse.

Când cumpărați un jeton, cumpărați de fapt 0,0005% din activele proprietății. Cumpărați 100.000 de jetoane / jetoane și dețineți 50% din activele dvs. Cumpărați 200.000 de jetoane / jetoane și dețineți 100% din active. Evident, nu veți deveni proprietarul legal al proprietății. Deoarece Blockchain este o carte publică fixă, se asigură că odată ce ați cumpărat jetoane, nimeni nu vă poate „șterge” proprietatea, chiar dacă nu este listată în cadastrul imobiliar. Ar trebui să fie clar de ce Blockchain permite acest tip de serviciu.

Tokenizarea altor active funcționează în același mod. Dacă există o imagine Picasso de 50 de milioane EUR, aceasta poate fi, de asemenea, simbolizată. Același lucru este valabil și pentru aur și diamante și alte valori mobiliare și imobiliare.