De ce tokenize

10/02/2021

Estimările recente stabilesc valoarea actuală a tuturor activelor din lumea reală la aproximativ 256 trilioane de dolari.
Deși acest număr în scădere este relativ stabil, toate aceste active se schimbă regulat.
Din păcate, procesele utilizate pentru tranzacționarea acestor active sunt complet depășite.
A deține marea majoritate a activelor din lumea reală înseamnă încă mărunțirea hârtiei.
Prin urmare, majoritatea tranzacțiilor pot dura săptămâni sau chiar luni.

Tranzacționarea activelor este, de asemenea, afectată de o mulțime de birocrație, nenumărate comisioane și diverse restricții geografice. În plus, majoritatea activelor sunt foarte greu de distribuit, ceea ce face ca piețele lor să fie foarte nelichide. Imobilele, rezervele de aur și artele plastice sunt exemple bune.

Din fericire, odată cu evoluțiile recente ale tokenizării, modul în care activele reale sunt deținute și tranzacționate poate fi la un pas de o revoluție reală.
Tokenizarea este un proces inovator în care activele din lumea reală sunt marcate de jetoane digitale existente într-o rețea blockchain. Odată ce jetoanele sunt aruncate, ele devin, în esență, acțiuni digitale, cu dovada irefutabilă a proprietății. O actualizare semnificativă a oricărui sistem de tokenizare pe hârtie este modul în care gestionăm activele în viitor.

De ce bunuri simbolice în lumea reală?
Fie că simbolizăm active reale sau elemente necorporale, cum ar fi proprietatea intelectuală, creăm un mediu unic de lichiditate care facilitează tranzacțiile sigure și rapide.
În plus, putem tranzacționa active reale cu active digitale de jeton pe un blockchain fără a fi nevoie de brokeri terți. În schimb, imuabilitatea blockchain-ului eliberează tranzacția de orice încercare frauduloasă.